Change font size   Print view

cmos check some error...defaults loaded

Discussion board for Mackie's d8b Digital Console users.

cmos check some error...defaults loaded

Postby ken » Sun Feb 11, 2018 8:33 pm

I am selling my D8b and power supply. I reformatted the drive. If I wait about 24 hours and boot up I am getting the cmos check some error...defaults loaded.
I am given the choice to hit f1 or del. If I hit f1 the d8b boots fine. If I boot it continuously for hours straight it boots normally not giving the hit f1 to continue message. If I wait about 24 hours to boot then it does the press f1 to contnue or del to enter set up. So I just push F1. Is this a major problem or should I just replace battery in CMOS batterry. This board was configured to run with 3 Akai Dr16 's fully loaded including work clock etc but all the recorders etc are now almost sold. So I am just booting the D8b with the computer hooked up mouse etc
KG
ken
Registered user
 
Posts: 1
Joined: Sun Feb 11, 2018 7:51 pm

Re: cmos check some error...defaults loaded

Postby arjepsen » Tue Feb 13, 2018 12:55 pm

it does sound like needing a new battery. After installing, make sure the bios is set up right.
arjepsen
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 159
Joined: Sun Nov 02, 2014 9:10 pm

Re: cmos check some error...defaults loaded

Postby FrankH » Sat Feb 17, 2018 9:29 pm

arjepsen is correct. That's a dead CR 2032 or DL 2032 battery issue you have there. As suggested, reset the bios after replacing. Go here, to discover which motherboard you have.

Download one of these pdf's for instructions, depending on which motherboard your D8B is equipped with:

http://www.sonido-7.com/d8b/files/d8b_old_mb_bios.pdf

http://www.sonido-7.com/d8b/files/hdr_and_d8B_new_mb_bios.pdf

Do not activate "LOAD OPTIMAL SETTINGS".
User avatar
FrankH
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 356
Joined: Wed Nov 26, 2008 7:21 pm


Return to d8b Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron