Change font size   Print view

How can I activate D8B's Jog/Shuttle to work with PRO TOOLS

Discussion board for Mackie's d8b Digital Console users.

How can I activate D8B's Jog/Shuttle to work with PRO TOOLS

Postby M-A » Wed Jan 03, 2018 11:53 am

Hello guys, just one question:
How can I "activate" the D8B's Jog/Shuttle wheel to work in PRO TOOLS?

I was trying for days, changing PT preferences, activating (and de-activating) MMC, MTC, and other parameters and peripherals but NO LUCK.
D8B can't send these commands to Pro Tools 10HD or what ??.

I have a ProBox too.

Thank you in advance and best regards.
Last edited by M-A on Fri Jan 26, 2018 1:40 am, edited 1 time in total.
For those about to rock (we salute you).
User avatar
M-A
Registered user
 
Posts: 19
Joined: Sat May 05, 2012 12:30 am
Location: Madrid - España

Re: How can I activate D8D's Jog/Shuttle to work with PRO TO

Postby RJH_MUSIC » Wed Jan 24, 2018 10:31 pm

I used to have this working in Cubase before i unplugged everything to build a new studio and now i forget how to make it work again. The Jog/Shuttle wheel on the d8b is great because the detent clicks will synchronize to your quantise value making editing very quick. If i remember correctly you have to 1) tell the software to link to the d8b midi for MMC and MTC but more importantly, in MIDI devices you need to assign the d8b midi port to the the Mackie Control or HUI settings within your daw. There should also be a setting somewhere for Remote.
2 d8b's 5.1 OS all the plugins, Mackie 32.8 Bus, 2 iMAC 27", Apollo 8 Quad, Cubase 9, Logic Pro X, VEP 6, 4 TB of VSTi Libraries, 17 Roland, Yamaha & Korg Synths and Keyboards, NI Hardware and Software.. Plugins, Plugins, and the list goes on...
User avatar
RJH_MUSIC
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 69
Joined: Fri Oct 26, 2012 4:24 pm
Location: Brookfield, CT

Re: How can I activate D8B's Jog/Shuttle to work with PRO TO

Postby M-A » Thu Jan 25, 2018 10:11 am

Thanks a lot for reply and putting me "on the way".

Inside Pro Tools, Peripherals>MIDI Controllers> window, I can assign 4 MIDI controller devices.
3 of them are assigned to PROBOX and the fourth is free. I'll try to assign the last one (#4) to Mackie D8B.

THANK YOU AGAIN !!
Last edited by M-A on Fri Jan 26, 2018 11:31 am, edited 2 times in total.
For those about to rock (we salute you).
User avatar
M-A
Registered user
 
Posts: 19
Joined: Sat May 05, 2012 12:30 am
Location: Madrid - España

Re: How can I activate D8D's Jog/Shuttle to work with PRO TO

Postby RJH_MUSIC » Thu Jan 25, 2018 5:08 pm

make sure you also find the entry for sending MIDI Time Code also so you can use the transport controls whiel inside your DAW.
2 d8b's 5.1 OS all the plugins, Mackie 32.8 Bus, 2 iMAC 27", Apollo 8 Quad, Cubase 9, Logic Pro X, VEP 6, 4 TB of VSTi Libraries, 17 Roland, Yamaha & Korg Synths and Keyboards, NI Hardware and Software.. Plugins, Plugins, and the list goes on...
User avatar
RJH_MUSIC
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 69
Joined: Fri Oct 26, 2012 4:24 pm
Location: Brookfield, CT

Re: How can I activate D8B's Jog/Shuttle to work with PRO TO

Postby M-A » Thu Jan 25, 2018 5:52 pm

Rew/Fdw/Stop and Play buttons are working very well but not Jog/Shuttle wheel.
For those about to rock (we salute you).
User avatar
M-A
Registered user
 
Posts: 19
Joined: Sat May 05, 2012 12:30 am
Location: Madrid - España


Return to d8b Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron